Ovadba Društva DNK zaradi netenja nestrpnosti

Dovolj je…

Naše društvo se je skupaj z Društvom DOOR odločilo, da slovenski očetje in družba nasploh ne moremo še naprej tolerirati tako enostransko mazaških kampanj in sporočil javnosti, kot so bila zadnja “Znamenja“. Da bi jasno zarisali črto smo žal prisiljeni poseči po pravnih sredstvih, saj naši pozivi k opravičilu niso prinesli bistvenih rezultatov, zaznati ni niti obžalovanja.

Naše Društvo očetov Slovenije je oglasno kampanjo “Znamenja” že prijavilo na Častno razsodišče Oglaševalske zbornice Slovenije, kjer je v obravnavi. Ko dobimo razsodbo jo objavimo na teh straneh.

Čakali smo deset dni. Očetje smo potrpežljivi, a napredka ni. Sedaj začenjamo zbirati podpise za vložitev kazenske ovadbe zaradi netenja spolne nestrpnosti in sovraštva ter blatenja proti Društvu za nenasilno komunikacijo.

Zakaj proti DNK in ne proti vsem trem organizacijam?

DNK, SOS Telefon in Ženska svetovalnica skupaj pridobijo skoraj tretjino celotnih državnih in drugih sredstev namenjenih za pomoč in preprečevanje žrtvam nasilja v družini (približno 7 mio EUR / letno).

Verjamemo, da bo ovadba uspešna – kar pa bi pomenilo, da bi bil praktično celoten slovenski podporni sistem za ženske zaradi pravnih borb oslabljen. Tega pa očetje ne želimo, saj se zavedamo da je nasilje v družini prisotno, celo naraščajoče – nenazadnje so njegove žrtve prav vsi naši člani!

Društvo Ženska svetovalnica je bilo edino sposobno introspekcije in opravičila. Društvo SOS je molčalo. Reakcija Društva DNK pa je bila sramotna. Nobenega opravičila, arogantne objave, vztrajanje pri enostranskem pogledu in globoko zanikanje katerekoli druge problematike. Navkljub deklarativnemu “prizadevanju za nenasilje” številni člani naših društev poročajo o izrazito diskriminatorni obravnavi, ponekod celo z jasnimi znamenji nasilja, kar še dodatno kaže mizandrijo te organizacije. Hkrati je Društvo DNK največje od organizacij. S 34.7 dobro plačanimi redno zaposlenimi ter mnoštvom prostovoljcev si tako pravosodni proces kot tudi kazen za to svoje kaznivo dejanje verjetno najlažje privošči.

Podprite našo ovadbo in recite NE diskriminaciji očetov!

Če se ne strinjate s tem, da so očetje po definiciji nasilneži, ter da so naša znamenja na obrazih otrok večinoma nasmehi, ne modrice, potem prosimo podpišite pooblastilo našemu pravnemu pooblaščencu. Podpišete lahko očetje, moški, ženske, polnoletni otroci – vsak polnoleten državljan Slovenije.

Podpise pooblastil zbiramo do 15.5.2021 nato bomo ovadbo vložili na Državno tožilstvo. Prosimo podpišite pooblastilo, ga fotografrajte ali skenirajte in nam ga pošljite na elektronsko pošto pravo@ocetje.si.

0
Zbranih podpisov ovadbe

Mnogi nas sprašujete, zakaj je na pooblastilu klavzula “nosi vse stroške”. Gre za standardno obliko odvetniškega pooblastila. Stroške vložitve ovadbe bo v celoti nosilo Društvo očetov Slovenije in se na tem mestu k temu zavezujemo!
Če želite prispevati (prosimo – zelo dobrodošlo) nam lahko namenite kak evro preko donacij.

Pooblastilo si lahko prenesete tukaj: https://ocetje.si/wp-content/uploads/2021/04/pooblastilo-izpolnjeno-1.pdf

pooblastilo-izpolnjeno-1

Click to rate this post!
[Total: 10 Average: 3.8]

Share this post

Comments (5)

 • Polona Reply

  Pozdravljeni.
  Najprej bravo, bravo, bravo!
  Srecna sem, ker vidim aktivne in trdne moske. Iskreno pa se sramujem predstavnic mojega spola, ki so glavni vzrok, da mora tako drustvo sploh obstajati.
  Sem tudi donirala eno malenkost.
  Zelela pa bi dodati, da bi bilo mnogo lazje, ce bi bilo pooblastilo dostopno samo na linku, torej enostaven .pdf file, saj ga recimo jaz trenutno ne morem direktno natisniti, ko vas berem preko mobilca.

  Vse dobro!

  30/04/2021 at 16:53
  • Damjan Reply

   Polona, hvala ker ste. Na srečo vas je še veliko normalnih žensk. Skupaj bomo zmagali, za dobro vseh. Žensk, moških in otrok. Za dobro družbe.

   Lp, Damjan

   02/05/2021 at 12:41
 • Mario Reply

  Totalni debilizem

  02/05/2021 at 14:21
 • Brigita Reply

  Hvala Bogu da sta se končno odločili kaj naredit. BRAVO! Sem ženska, tudi samohranilna mati ampak vedno na strani resnice. Svaka čast. Imate moj glas.

  08/05/2021 at 00:17
  • AndrejM Reply

   hvala Brigita. Pri vsem gnoju, ki se zliva na nas ker smo opozorili na barvno slepoto je lepo prebrati kako vzpodbudno besedo

   12/05/2021 at 08:25

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja