Kako v Društvu očetov pomagamo našim članom?

  • Na tem spletnem mestu objavljamo relevantne informacije za očete. Informacije so brezplačne, strežnik odprt za vse, ne le za naše člane.
  • Nujna telefonska pomoč za očete: na telefonski številki 041 602 506 vsak torek in četrtek med 16:00 in 19:00 lahko pokličete našega svetovalca, ki vam pomaga s hitrimi nasveti.
  • Spremljava: svojim članom pomagamo prečkati CSD-jev ali policijski labirint in jih spremljamo na pomembnejših sestankih tam. Poznavajoč postopke, pravice in obveznosti vpletenih lahko kot glas mirnosti in razuma bistveno pripomoremo k hitrejšim rešitvam zapletov. S članom se bomo pred obiskom pogovorili, podpisali soglasje, razčistili danosti in možnosti ter definirali cilji, ki se jih da doseči.
  • Skupine za samopomoč: enkrat tedensko se zvečer zberemo na Zoomu in klepetamo.
  • Diskusijske skupine: društvo enkrat mesečno pripravlja tematske večere na Zoom-u, kjer očetje diskutiramo o izbrani temi. Najavimo temo in strokovnjaka, ki jo bo vodil. Prosimo da se na diskusijske skupine prijavite vnaprej pred dogodkom.
  • Aktivnosti z otroci: Pripravljamo vikend aktivnosti, kjer otroci skupaj s svojimi očeti spoznavajo zanimive, neobičajne aktivnosti. Očetom želimo pomagati z idejami, pa tudi spretnostmi, ki omogočajo privlačno preživljanje skupnega časa. S skupinskimi aktivnostmi želimo očetom in otrokom izboljšati čas, preživet skupaj, tako da bodo otroci z veseljem preživljali čas z roditeljem (pa tudi drugimi otroci v podobni situaciji). Očetom pa s tem hkrati pomagamo graditi njihove starševske kapacitete.