Javna seja UO 25.4.21 – Figovec

V Društvu očetov Slovenije si prizadevamo vrniti otrokom očete in slednjim pomagati izvrševati svoje poslanstvo po razpadu partnerske zveze. Danes, 25.aprila je svetovni dan osveščanja o starševski odtujenosti – pojavu ko en starš hujska otroka proti drugemu. Hujši in dolgotrajnejši kot so spori med roditeljema, večje so psihološke posledice na otrocih. Zato se nam je zdelo na ta dan opozoriti na dolgotrajne postopke pred CSD in sodišči ter zahtevati kar se danes zdi nemogoče: da je sodni postopek v primeru, ko je vmešan mladoletni otrok, zaključen v 9 mesecih. Zdi se nam, da bi kot tako razvita družba, ki skrbi za vse in vsakogar, morali biti sposobni poskrbeti za najranljivejše – naše hčere in sinove. Ki so bodisi že žrtve tega psihološkega nasilja ali pa še bodo, ko bodo z žrtvami spremenjenimi v storilce vstopali v partnerske odnose.


Moški – očetje – smo se ob opozarjanju na nasilje nad ženskami zrelo in več kot odgovorno strinjali, da se nam, kot statistično prevladujočim »nasilnežem«, vzame del pravnih pravic. Strinjali smo se, da v ZPND velja nižje dokazno breme. Strinjali smo se, da družba znatna sredstva in obilico pravnih in socialnih ukrepov nameni specifično ženskam/materam in otrokom. Privolili smo v negativno diskriminacijo moških in pozitivno diskriminacijo žensk. Soglašali smo, da se v javnosti prevladujoče in dominirajoče sliši glas žensk.

A danes, 30 let po začetku tega družbenega napredka žal moramo ugotoviti, da se ti mehanizmi uporabljajo brez dolžne presoje in kritičnosti. Zato verjamemo, da bomo tudi v tem primeru oba spola znala najti skupni jezik ter deviacije, ki jih opažamo, popraviti za dobrobit naših otrok

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja