Zgodba #3

Sem oče 6. let stare hčerke, kateremu se onemogočajo stiki. Od razhoda z izvenzakonsko partnerko, oziroma mojega odhoda iz skupnega bivališča, je res preteklo komaj 3 mesece. Skupaj sva živela 18 let. Odšel sem iz protesta, zaradi nevzdržnega odnosa partnerke. Ni se hotela niti pogovoriti o problemih, ki so se kopičili že nekaj časa, jaz pa sem jih tudi dajal na stran, saj sem bil za vsa dela pri obnovi hiše sam.

Po dveh dneh odsotnosti, ko sem želel videti hčerko, mi je bilo rečeno, naj ne hodim, da je hčerki že vse razložila. Rekla ji je da sem se odselil.
Po pogovoru z znancem, za katerega vem, da je ime pred kratkim ločitev, sem izvedel, da je edina možnost, da imam stik z otrokom, preko CSD-ja. Ko sem poklical, sem izvedel, da se je pri njih že oglasila partnerka in da imamo čez dva dni sestanek za katerega nisem bil obveščen. Ko sem se pojavil na CSD-ju in zaposleni povedal, da me do tistega trenutka ni obvestila o srečanju, je bil njen odgovor, da to ni nič takega, da se bi pač srečali drugič. Tam smo sestavili in podpisali začasni sporazum o stikih. Midva pa bi se naj čimprej dogovorila o skrbništvu, stikih in preživnini.

Partnerka dogovora ni spoštovala in je podala lažno prijavo na CSD, da sem jo jaz in moja družina, ko je pripeljala hčerko verbalno napadli. Nespoštovanje sporazuma sem telefonsko javil na CSD in se dogovoril za ponovni skupni sestanek. Napisali in podpisali smo nov sporazum o stikih do dne, ko se zopet dobimo na CSD-ju in podpišemo sporazum za sodišče.

Partnerka je sestavila sporazum, in mi ga posredovala po elektronski pošti. Ker so bili na tem dokumentu navedeni podatki, za katere sem upravičeno sumil da tja ne sodijo, sem poiskal odvetniško pomoč. Odvetnik je potrdil moje domneve in iz sporazuma sva črtala podatke, ki bi lahko vplivali na tožbo o delitvi premoženja. Sporazum je bil vsebinsko enak, količina stikov in preživnina nespremenjena. Spremenil sem samo čas obveščanja o dopustih iz treh mesecev na dva tedna, zaradi narave mojega dela. Dodal sem tudi, da imam željo po povečanju količine stikov, ki so sedaj zaradi navezanosti na mamo omejeni. Dodal sem tudi določilo, s katerim bi se partnerka zavezala, da me obvešča o pomembnih zadevah glede šolanja in izobraževanja hčerke.

V odgovor sem prejel nov sporazum z njene strani, ki je bil še slabši od prejšnjega. Tega seveda nisem podpisal, ker mislim da je to v škodo mojega otroka. Vseskozi pa se ni držala sporazuma o stikih, ki je bil podpisan na CSD-ju. Zopet sem javil na CSD, zopet skupni sestanek, zopet laži in obsojanja s strani partnerke. Izjavila je tudi, da ji ta sporazum nič ne pomeni (dejansko je res neuporaben saj ni nikakršnih sankcij).

Na TV sem videl oddajo, kjer so bili predstavniki DOOR in z brskanjem po spletu sem naletel tudi na vas. Po prebiranju že prve strani so mi zadeve postajale jasnejše. Hvala ne vem komu, da sem v vseh situacijah pravilno odreagiral. Partnerka ima vse simptome PAS, ki jih je dobila že pri svoji prvotni družini. Ponavlja se zgodba njene mame, ki je na enak način odtujevala njenega očeta. Sedaj pa, verjamem da podzavestno prenaša vse simptome na mojega otroka. Jasni so mi predčasni odklonilni vzorci do kompletnega mojega sorodstva, pomanjkanja empatije in prelaganje krivde na vse druge, najbolj pa na njenega očeta.

Vsaj glave si ne razbijam več, kaj sem delal narobe, s čim sem si zaslužil takšno hladnost in obtožbe s strani partnerke in vedno bolj odklonilnega odnosa hčerke.

O vsem bi lahko pisal v nedogled, pa bi ponavljal vse navedbe, ki so že na vaših straneh in forumu.

Ker vem, da je pri odnosu-stikih z otrokom čas res pomemben, vas prosim za nadaljnja navodila oziroma korak, da pridem do stikov s svojo hčerko preden se čisto odtuji.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja