Zgodba #12

Najina partnerska skupnost je razpadla 4 leta po porodu. Za hčerko imava skupno skrbništvo in preživi pri vsakem pol časa. Dobri dve leti po razpadu se mati poroči z znanim preprodajalcem mamil in moja hči živi v stanovanju, iz katerega se preprodaja, z mamo narkomanko in večinoma zadetim ali pijanim možem. Takoj ko zvem opozorim CSD Šiška in fašem tožbo matere na prepoved in spremembo stikov, odvzem skupnega skrbništva ter plačevanje (manjše) preživnine njej namesto pokrivanja hčerinih stroškov.

Sodišče takoj opozorim na razmere a mi ne verjame.

Najamem detektiva, ki opazi in posname preprodajo. Detektivsko poročilo predam sodišču. Nič.

Tudi po pozitivnem toksikološkem testu matere in moža še vedno ne spremeni skrbništva.

CSD Šiška opravi pregled materinega stanovanja in ne opazi ničesar, pohvali bivalne razmere saj ima hči svojo sobo (ki jo deli s 3 psi).

Materin novi mož mi grozi. SMS kako me bo spravil dva metra pod zemljo. Da naj mu neham uničevat posel. Ob predaji hčere me fizično napade in izbije telefon iz roke. Za grožnje ga prijavim na policijo. Njihova zmožnost zaščite je praktično nična, zato si najamem zasebnega varnostnika. Povečam detektivska poizvedovanja.

Zberem zajeten dosje in ga predam na policijo. Dva meseca kasneje opravijo hišno preiskavo in najdejo v stanovanju, kjer v času z materjo živi moja hči, več kilogramov marihuane in prodajno zalogo kokaina. Moža odpeljejo v pripor, jaz pa moram pričati pred preiskovalnega, kjer moram v moževi prisotnosti razlagati, kaj vse sem naredil, da ga spravim kjer je. Mati, ki prav tako mora pričati, me pred razpravno dvorano očitno zadeta pred pričami verbalno napade. Ko odide iz sodišča vloži tožbo za ločitev.

Hči ne predam materi in o tem obvestim tako mater, njene starše kot tudi CSD in v njem pojasnim razloge. Mati vloži ovadbo na policijo zaradi ugrabitve otroka, tožilstvo ovadbo najprej sprejme a jo po mojem zagovoru zavrže.

Na sodišče vložim predlog začasne odredbe da hči ostane pri meni. Mati navaja da se je ločila in preselila k svojim staršem, CSD v roku 8 dni (sredi COVID karantene) opravi pregled novega bivališča zato sodišče odredi povrat v star režim stikov do pridobitve mnenja psihologov (ki traja že 11 mesecev), hči mora nazaj k (razumljivo zaradi okoliščin) popolnoma nerazsodni materi. Da bom ubogljivejši mi naloži še 500€ kazni.

Iz zapora bivši mož, brez svobode in brez žene, dogovori napad name. Moj varnostnik napad uspe preprečiti. Moža na policiji ovadim.

Sodišče in CSD obvestim. Vložim urgence zaradi čakanja na izvedence. Mati čas s hčerko izkorišča za odtujevanje, preprečuje ji šolske in obšolske aktivnosti, stres se začenja poznati na hčeri ki dobiva izpuščaje na koži in jo v spanju mučijo more.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja