Uvodnik 9.1.2022


Obrnili prvo leto »novih« Očetov. Na portalu beležimo precej obiska – cca 100 novih na mesec, povprečno tam nekje 520 obiskovalcev mesečno. Vsega skupaj smo imeli do sedaj že 7.500 obiskov, kar kaže, da so informacije na teh straneh precej zanimive.

Od drugih novosti: končali registracijo in vse potrebno z državo, sedaj kandidiramo za društvo v javnem interesu, kar nam bo omogočilo dostop do dela dohodnine, predvsem pa donacije, ki bodo davčno oproščene (društvo dolgoročno more biti dobro financirano). Vedno bolj se poizkušamo profesionalizirati saj je potreba po taki pomoči očetom več kot nujna. V oktobru smo tako uvedli telefonsko pomoč očetom dvakrat tedensko po dve uri. Pred nekaj dnevi smo prvič uspešno spremljali očeta na pogovor na CSD in mislim da smo pomagali vsem vpletenim. Od 1.1.2022 imamo za tri mesece zaposlenega tajnika Društva in upam, da bomo lahko z donacijami ohranili to delovno mesto. Upamo, da bodo naši plakati z informacijami za očete kmalu nalepljeni ob bok plaktamo ženskih združenj na policijskih postajah in centrih socialnega dela – tam, kjer so očetje v največji stiski in večinoma brez pomoči, nasveta ali nekoga, ki te posluša. V letošnjem letu pa nameravamo narediti tudi druženja očetov in otrok na skupinskih izletih in aktivnostih ter tako še poskrbeti za pravi “biti oče”.

Skratka, v drugo leto obstoja gremo čist naspidirani. Hvala ker si z nami in nam pomagaš! Zdravega, srečnega in čim več časa preživetega z otroci vam želim, dragi Očetje!

Andrej Mertelj, 9.1.22

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja