Pismo POP-TV po oddaji Preverjeno 23.12.2020

Uredništvo oddaje Preverjeno
POP TV
Kranjčeva 26
1000 Ljubljana

Spoštovani,

Toplo pozdravljamo nosilno temo družinskega nasilništva, predstavljeno v včerajšnji oddaji Preverjeno na POP-TV. Veseli nas, da ste tudi s tako gledano TV oddajo primerno zaključili Mednarodne dneve akcij proti nasilju nad ženskami, ki so potekali med 25.11. in 10.12.2020.

Družinsko nasilje je nesprejemljivo. Kadar pa so žrtve otroci, pa je nedopustno in moramo vsi zavestni in zavedni aktivni člani družbe prizadevati za njegovo odpravo. Strinjamo se z večkrat in z različnih strani ponovljenimi trditvami, da CSD ne zmorejo zadanih jim nalog ter da so sodišča in sodni izvedenci preobremenjeni. Tudi očetje – naši člani – pogosto izpostavljajo taisto. Upam, da bomo skupaj našli način za izboljšanje in menimo, da je prav na tem področju sodelovanje ženskih organizacij ter društev očetov zaželjeno in nujno, saj se skupaj borimo proti pošastim – ne glede katerega spola so.

 Žalosti nas, ker smo v oddaji začutili pridih skepse do delovanja bratskega društva DOOR (Društvo za otroke, očetovstvo in resnico). Obtožbe na račun predsednika so precej resne, a verjamemo, da bo nanje ustrezno odgovoril. Žal nam je tudi sence dvoma, ki je bila projecirana v obliki plačila na črno na dr. Boštjana M. Zupančiča, tega lucidnega, čeprav samosvojega misleca in vrhunskega pravnika in nam je žal, da ni mogel odgovoriti v oddaji.

 Nadvse pomembna in primerna pa se nam je zdela sklepna beseda gostje dr. Zalokarjeve ter se z veseljem pridružujemo iniciativi za premislek o tej važni problematiki.   

 Če boste – kot napovedano – voljni spregovoriti tudi o drugi plati, vam bomo otroci in mi očetje zelo hvaležni.

 Najlepša hvala za vaš prispevek,
Andrej Mertelj,
predsednik Društva očetov Slovenije
www.ocetje.si

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja