Pasivna agresivnost

Agresija pri ženskah se lahko razlikuje od nasilja pri moških. V primeru sporov ženske ponavadi obrekujejo, širijo govorice, vlagajo lažne ovadbe in stigmatizirajo nasprotnike, da bi jih izolirali v družbi. Pasivno-agresivno vedenje je prikrita oblika družinskega nasilja. To ni fizično nasilje, je prikrita agresija za fizično odstranitev očeta.

Pasivna agresivnost je dolgotrajno stanje, v katerem se zdi, da oseba aktivno upošteva želje in potrebe drugih, vendar se jim dejansko pasivno upira. V procesu ta oseba postaja vse bolj sovražna in jezna. Njen edini namen je, da očeta diskreditira in uniči, tako da nihče ne bo posumil na njo.

To je zelo bolana in uničujoča dejavnost proti otrokom in njihovim očetom. Duševne muke, ki so povzročene otrokom in ciljanemu staršu so enake nasilju v družini, ki pa so skrite in prezrte. Ljudje, ki uporabljajo to vrsto nasilja nimajo zadržkov in so pripravljeni nahujskati tudi svoje otroke da lažejo z njimi ali podpirajo zgodbo.

Pasivno-agresivna mati se zanaša na silo svojih čustev, da prodaja svoje laži, polresnice in izkrivljanja. Tako lahko kljub dvomljivim in nelogičnim lažem prepričajo druge o svojih zgodbah.

Taka oseba ima zelo malo vpogleda v lastno obnašanje. Sebe ne vidi kot osebo s problemom. Same sebe vidijo kot žrtve drugih, ki imajo težave. Ne glede na razlog, intenzivna psihoterapija je edino upanje ozdravitev pasivno-agresivnega vedenja.

Pasivno-agresivne osebe so vzgojene v okolju, v katerem je zdravo izražanje jeze onemogočeno.

Nevarnost: Pasivno-agresivna oseba kot obliko prikrite zlorabe uporabljala odrekanje in umikanje. Ker ne morejo izraziti svoje jeze, zato kaznujejo tako, da odrečejo/sabotirajo karkoli za kar vidijo, da druga stran želi. Šele iz materinega resničnega delovanja in ne besed so razvidni njeni pravi nameni.

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja