17. november – IDEVAM

Danes je Mednarodni dan za odpravo nasilja nad moškimi, zato objavljamo tiskovno obvestilo DAVIA:

Dear DAVIA member,

As the International Day for the Elimination of Violence Against Men — https://endtodv.org/coalitions/davia/campaigns/idevam/ — approaches on Friday, we are seeing a spurt of media coverage:

On Wednesday, I did a national radio interview with Greg Young on IDEVAM, which should be posted soon!

If you are looking for a ripe topic for media coverage, the recent news reports about Britney Spears may be a good angle. See the image above, and: https://endtodv.org/pr/britney-spears-frequent-attacks-on-husband-sam-asghari-reveal-hidden-crisis-of-domestic-violence-against-men/

Let’s keep raising our voices and speaking out on behalf of male victims!

V teh dneh, ko smo priča napadom na imenovanje psihičnega nasilja nad moškimi, imenovanega starševsko odtujevanje, je še toliko bolj pomembno, da jasno povemo: odtujevanje otrok je čustvena zloraba otrok in hudo psihično nasilje nad odtujevanim staršem in njegovimi starši, sorodniki, prijatelji… Sedaj si nekatere organizacije in posamezniki, ki so večinoma financirani s strani države, prizadevajo kriminalizirati prijave odtujevanja in s tem v primeru zlorabe otrok zaščititi storilke, da bi to svoje zavržno početje lahko v miru nadaljevale.

Prav pa bi bilo, da na današnji dan rečemo stop nasilju nad moškimi – ne odtujujte nam otrok, ne vlagajte lažnih prijav nasilja, začnite raje preganjati krive ovadbe in sankcionirajte kriva pričanja! Moškim pa svetujemo, naj prijavljajo nasilje nad nami. Tega ne moremo rešiti sami, za to imamo institucije. Nobeno nasilje ni sprejemljivo!

Srečno!

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Share this post

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja